Cantine Scrimaglio

Det var i bakkerne i Nizza Monferrato, at Pietro Scrimaglio etablerede kælderen i 1920 og udvidede og forbedrede aktiviteterne hos sin far Francesco, en vindyrker siden begyndelsen af 1900’erne. Efter krigen udvidede børnebørnene Franco og Mario og senere grundlæggernes oldebarn Pier Giorgio og Francesco vingården og vinområdet og begyndte at sælge vin på de internationale markeder.

I 80’erne var Scrimaglio en vinproducent, der troede stærkt på genfødelsen af Barbera d’Asti. Scrimaglio valgte at vinificere druerne i overensstemmelse med en traditionel stil og passede på at respektere sortens egenskaber. I meget lang tid blev Barbera, som nu er den vin, der symboliserer Asti og Monferrato-området, henvist til overvejende et lokalt produkt til dagligdags forbrug med måltider derhjemme. Ved begyndelsen af det nye årtusinde besluttede Scrimaglio at promovere og udvikle Barbera d’Asti-subzonen, “Nizza”, som i 2014 blev anerkendt som en betegnelse i sig selv under navnet “Nizza Docg”, hvilket udgjorde vingårdens drøm.

Scrimaglios engagement i produktionen af fine vine og fremme af oprindelige druesorter er anerkendt, ikke kun i godsets omdømme over hele verden, men også af kritikere. Gambero Rosso´s tre Bicchieri-priser tildelt Scrimaglio´s Barbera d’Asti Superiore hvert år fra 2011 til 2015 er stoltheden og glæden ved en vingård, der aldrig er stoppet med at tro på kvalitet. I den seneste tid har Scrimaglio også modtaget fremragende anmeldelser fra Wine Spectator, Vinum og Slow Wine´s guide til Barbera d’Asti og Barbaresco.

Filtrer

Type
Vin sorter
Scroll til toppen

Er du fyldt 18 år ?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.